Penasihat Pemasaran 2017-03-28T15:52:36+00:00

PENASIHAT PEMASARAN

Pasukan Penasihat Pemasaran menyediakan perkhidmatan pakar seperti seminar pemasaran, siri bengkel, perbincangan panel pakar industri dan sesi bimbingan / mentor. shutterstock_163229387.84fa9bde44c7624d1f773989505e8e51Untuk memastikan syarikat-syarikat mendapatkan nasihat yang terbaik dan bimbingan ke arah kejayaan perniagaan mereka, pasukan bekerjasama dengan pakar-pakar dari pelbagai industri seperti F & B, kosmetik, farmaseutikal dan peruncit yang mewakili pelbagai saluran runcit. Pakar-pakar pemakanan, pakar diet, pakar-pakar Pembangunan dan Pensijilan Produk Baru juga telah dilantik untuk memberi maklumat dan perisikan pasaran untuk syarikat-syarikat mencapai kecemerlangan fungsi. Penasihat pemasaran berfungsi mengikut rancangan yang merangkumi membangunkan produk dan perkhidmatan corong, strategi penjenamaan, taktik pergi ke pasaran dan rangkaian pemasaran global.

Latihan dan Bengkel terkini

Latihan dan Bengkel terkini

SEPTEMBER 2016

Bengkel Pemindahan Teknologi & Pengkomersilan MTDC (MT2C)

Tarikh: 28-30 September

Peserta: 20 orang peserta dari pejabat TTO dan Penyelidik / Pensyarah yang terlibat dalam R & D & C dari Universiti Malaysia Pahang (UMP).

 

Bengkel Tahap 1 mendedahkan peserta kepada konsep-konsep asas, dan proses pemindahan teknologi, penggunaan teknologi dan pengkomersilan. Bengkel tiga hari diakhiri dengan sesi “pitching”.  Panel Hakim terdiri daripada penilai pembiayaan dalaman MTDC yang mahir dan sangat berkaitan dengan agensi-agensi lain atau institusi kewangan yang terlibat dalam pembiayaan PKS atau syarikat permulaan.

Bengkel Latihan mengenai Teknousahawan untuk Wanita dalam Sains, Teknologi dan Inovasi (STI) 2016

Tarikh: 5-9 September 2016

Penganjur: UNESCO (ISTIC), NAM Institut Pengupayaan Wanita (NIEW), Pertubuhan Pendidikan Islam, Sains dan Kebudayaan (ISESCO) dan Perbadanan Pembangunan Teknologi Malaysia (MTDC)
Objektif: Bengkel latihan yang disasarkan kepada penyelidik wanita dari universiti dan institusi penyelidikan yang telah membangunkan rekaan atau paten. Bengkel ini membekalkan mereka dengan pengetahuan dan alat yang diperlukan untuk mengkomersilkan hasil penyelidikan mereka.