Pengenalan AVAS 2017-03-22T11:28:43+00:00

AVAS MTDC outline

REALITI PERNIAGAAN

Dalam ekonomi global yang semakin mengubah cara perniagaan melihat prospek jangka panjang mereka, ia adalah amat penting bagi syarikat-syarikat berasaskan teknologi Malaysia untuk mempunyai jangkauan luas dalam dan akses luas di peringkat global. Dengan teknologi yang berkembang pesat, ia adalah penting untuk perniagaan ini untuk mengambil kerja pembangunan, penjenamaan dan pengkomersilan strategi yang betul untuk mengatasi pelbagai cabaran dan menangani persaingan sengit bahawa industri ini membentangkan hampir setiap hari.

 

PLATFORM PENGKOMERSIALAN

Selaras dengan objektif MTDC untuk menjadi penyedia penyelesaian pengkomersialan bersepadu yang membawa kepada membina syarikat-syarikat teknologi Malaysia bertaraf dunia melalui kerjasama strategik, Bahagian Penasihat & Perkhidmatan Tambah Nilai (AVAS) memainkan peranan penting dalam mewujudkan syarikat-syarikat teknologi Malaysia yang berjaya dan menghasilkan aliran bakat tempatan. AVAS menyediakan platform untuk syarikat-syarikat yang mempunyai prototaip tersedia secara komersial, untuk mencapai status bertaraf dunia dengan menyediakan produk dan perkhidmatan bertaraf antarabangsa.

 

Sebagai sebahagian daripada geran dan dana proses pengurusan MTDC, AVAS mengenal pasti sehingga 50 perniagaan yang berpotensi tinggi dan menyediakan sokongan penuh dan penyelesaian untuk mengangkat mereka ke kedudukan utama untuk mengambil kesempatan penuh integrasi pesat pasaran global dan mengembangkan perniagaan mereka di dalam dan di luar negara.